Selecteer een pagina
Fijn als je deelt

Ga zelf op onderzoek

Wil je graag snel inzicht in wat je wilt? Of wat jij nodig hebt op dit moment?

Dat kun je eenvoudig zelf onderzoeken. Met slechts pen en papier. Want, net als het vertellen van iets aan iemand anders, is een leeg vel papier ook een prima luisteraar. 

Schrijven is een makkelijke en toegankelijke manier om je gedachten te ordenen, en tot een diepere laag te komen. Schrijven werkt snel, to the point en het je komt buiten je vertrouwde stukje. Het proberen waard toch? 

Ik neem je stap voor stap mee in een eenvoudige oefening.

Stel jezelf een vraag 

Wat heb ik nodig vandaag?

Een mooie vraag om jezelf te stellen is “Wat heb ik nodig vandaag?”. Deze vraag geeft je snel inzicht in jezelf, waar jij naar verlangt, wat jij wilt. Neem even de tijd om de vraag op je in te laten werken, en noteer vervolgens het woord wat bij je opkomt verticaal in de kantlijn. Het gaat er om wat jij wilt! Zonder rekening te houden met wie dan ook.

Vul de letters aan

Vul vervolgens de eerste letters aan met losse trefwoorden of korte zinnen die te maken hebben met de betekenis of associaties op dit woord.

Je kunt hierbij de onderstaande vragen in gedachten houden:

  • Wat is de essentie van het genoteerde woord?
  • Wat doe ik graag?
  • Waar houd ik van?

Inzicht in wat jij wilt

Het woord dat je gekozen hebt zegt heel veel over wat jij wilt. Een door mij uitgewerkt woord vind je hieronder. Ik wil graag RUST. Ontspanning is voor mij belangrijk. Ik kan mij daarna de vraag stellen “Heb ik daar genoeg van in mijn leven?” Of ik kan meteen even in mijn agenda kijken wanneer ik het volgende rustmoment heb gepland. 

Tips voor het schrijven

  • Noteer het eerste wat in je op komt.
  • Schrijf in een vlot tempo.
  • Geen aanvulling? Ga door en keer later terug.
  • Je mag fonetisch schrijven, klank is belangrijker dan spelling.
  • Lees de tekst hardop, geef het klank.

Nog meer inspiratie over schrijven? Klik  > hier < 

Wat is jouw woord? Wil je dat met mij delen de comments? Of stuur een mail naar info@jij-in-beeld.nu.

Wil verder onderzoeken wat jij wilt? Neem contact op voor een gratis gesprek, ik help je graag. 

 

 

Wil je op de hoogte blijven?


Fijn als je deelt
error: Content is beschermd!!