Fijn als je deelt

extravert sparkle

Het is allemaal niet zo ingewikkeld toch? Je bent introvert of extravert…

  • gereserveerd vs. spraakzaam
  • beschouwend vs. expressief
  • voorzichting vs. duidelijk direct
  • binnenwereld vs. buitenwereld
  • luisteraar vs. prater

Ik ben het allebei: introvert en extravert.

Ik hou van mensen, ik wil erop uit, me onderdompelen in een ‘party’, nieuwe mensen ontmoeten. Vind het heerlijk om een workshop te verzorgen, voor een groep te staan.

Maar ik kan ook beschouwend zijn, wat gereserveerd. Luisteren naar verhalen van anderen, op de achtergrond. En nee, dan ben ik niet chagrijnig of dan is het niet dat ik me niet vermaak. Ik geniet ervan. Het is een deel van mij. Een deel wat ik koester en supergoed kan inzetten wanneer ik dat wil. Het is fijn om er bewust van te zijn, dat ik ruimte en energie nodig heb voor mezelf en dat ik graag af en toe de buitenwereld vermaak 🙂

Hoe zit het bij jou? En ben je ervan bewust hoe je dat het beste in kunt zetten? Past het bij de dingen die je doet?

Wil je uitgebreid in beeld hebben? Zet een gedragsanalyse in >>


Fijn als je deelt
error: Content is beschermd!!