Fijn als je deelt

Ben jij gelukkig met je leven?

Met wie je bent? En met wat je doet?

Het zijn nogal vragen… misschien niet iets waar je elke dag bij stilstaat.

Ik wil je uitdagen om dat vandaag wel even te doen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat geluk voor 40 procent veranderbaar is. Mocht het allemaal niet lekker lopen op dit moment… laat jezelf niet verder wegzakken. Pak de verantwoordelijkheid voor je eigen leven.

De kunst is om te accepteren dat een deel niet veranderbaar is en aandacht te schenken aan de dingen die wel veranderbaar zijn. Dit kun je doen door je bewust te worden van je gedachten, door ontspanning en inspanning, door intenties en leven in het nu. Maar ook je bewust te worden van je interesses, je waarden, je doelen en je acties.

Vul je leven zoveel mogelijk met de dingen die het liefste doet!

Ik heb mij in het verleden een paar maal flink laten wegzakken in de ellende, als een slachtoffer liet ik mij helemaal opslurpen. Onder andere in de periode na mijn scheiding maar ook tijdens mijn baan in loondienst waar ik niet op mijn plek zat raakte ik mijzelf behoorlijk kwijt, was ik niet gelukkig. Na het werken aan mezelf realiseerde ik mij steeds meer dat het hebben van een goed gevoel van eigenwaarde en het weten dat je het waard bent om gelukkig te zijn, de sleutel is tot geluk.

Geluk is niet iets wat je kunt kopen (het geluksgevoel van het kopen van die nieuwe tas is maar tijdelijk) of waar iemand anders je naar toe kan trekken. Je moet zelf aan het werk om resultaten te krijgen. Het voor een groot deel een ‘inside job’. 

Om je op weg te helpen om meer innerlijk geluk te kunnen ervaren wil graag een aantal stappen met je delen.

Z

Journaling

Z

Delete negativiteit

Z

Positieve mantra's

Z

Zoek steun

Z

Wees mild voor jezelf

Z

Luister naar je hart

Z

Dankbaarheid

1.Journaling

Voor journaling heb je slechts een pen en papier nodig, of een mooi dagboek of notitie boek. Zorg ervoor dat je ongestoord aan het werk kunt, en laat je helemaal gaan. Je hoeft het niemand te laten lezen, lucht je hart.

Neem even tijd voor jezelf en beantwoord de volgende vragen:

 1. Hoe zouden anderen mij beschrijven?
 2. Hoe zou ik mezelf beschrijven?
 3. Activiteiten die me helpen ontspannen:
 4. Mijn belangrijkste doelen nu:
 5. Hoe ga ik deze doelen bereiken?
 6. 3 nieuwe activiteiten of hobby’s die ik wil proberen
 7. Plaatsen die ik in mijn leven wil bezoeken
 8. Vaardigheden die ik wil leren
 9. Als 3 wensen zouden uitkomen dan zou ik het volgende wensen..

Wat brengt jou vreugde? Welke waarden zijn belangrijk voor je? Wat is je passie?

Gerelateerde inspiratie: Hoe maak je van journaling een gewoonte

2. Delete negativiteit

De negatieve gedachten die je zelf hebt, zijn waarschijnlijk de grootste boosdoener en bron van negativiteit in je leven. Probeer jezelf niet te laten meeslepen door negatieve gedachten.

Of misschien heb je slechte gewoonten of negatieve mensen in je leven? Wanneer je je omringt met negatieve energie dan worden je gedachten als vanzelf negatief. Als iets of iemand jouw gevoel van geluk naar beneden haalt dan heb je 2 opties. Of er moet iets gedaan worden waardoor je er mee om kan gaan, of je laat de negativiteit helemaal verdwijnen…..

Wees je bewust van de gesprekken die je in je hoofd voert,

je luister zelf mee…

3. Positieve mantra’s

Het lijkt misschien gek gedurende de dag een zin voor jezelf te herhalen, maar probeer het eens! Ik schrijf elke dag een mantra in mijn dagboek als afsluiter van mijn morningpages.

Enkele van mijn mantra’s zijn:

 • Ik lief vanuit liefde
 • Ik ben een onuitputtelijke bron van liefde en creativiteit
 • Voor mij is alles mogelijk
 • Creativiteit maakt mij rijk

Gerelateerde inspiratie: 15 affirmaties om je goed te voelen 

4. Zoek steun

Vraag vrienden of familie om ondersteuning om je te helpen de doelen te bereiken die je wilt bereiken.

Heb je moeilijke dingen op te lossen? gun jezelf dan een therapeut of coach. Ikzelf heb me laten coachen door een business en spiritueel coach en ik heb een business buddy, en het belangrijkste… mijn man steunt mij onvoorwaardelijk. Je zelf omringen met positieve en opbeurende mensen die je steunen, is éen van de grootste geschenken die je jezelf kunnen geven.

Gerelateerde informatie: coaching 

5. Wees mild voor jezelf

Laat het perfectionisme los, je groeit het hardst door fouten te maken en uit je comfortzone te gaan. Wees (minstens) net zo mild voor jezelf als je voor anderen bent.

6. Luister naar je hart

Soms vertelt je hart je dingen die je niet wilt horen. Of misschien komt dit in de vorm van een onderbuikgevoel?

Iets dat je liever negeert omdat het van je vereist om beslissingen te nemen die moeilijk of ongemakkelijk zijn? Ikzelf heb periodes gehad dat mijn lichaam mij smeekte om keuzes te maken. Bijvoorbeeld dat ik kotsend naar mijn werk ging, omdat ik er niet tegen kon om alleen te zitten en daar werk te doen wat helemaal niet bij mij paste. Ik kon niet anders dan een andere baan gaan zoeken, en ja ik gaf toen mijn vaste baan op.

7. Dankbaarheid

Er is iets goeds in elke dag te vinden als je er bewust naar op zoek gaat. Zelfs op de dagen dat het lijkt alsof er niets is om over te lachen of dat de hele dag gewoon verschrikkelijk is, kan ik je garanderen dat er nog steeds een handvol dingen zijn waar je dankbaar voor kunt zijn in je leven.

Dankbaarheid is grappig omdat hoe meer je er naar op zoek gaat, hoe meer je het begint te zien en ervaart. Het hoeft ook niets groots te zijn, het kunnen simpele dingen zijn zoals “Ik ben dankbaar dat ik nu diep adem kan halen om me kalmer te voelen”. .

Maak er een gewoonte van om 3 dingen op te schrijven waar je aan het eind van de dag dankbaar voor bent om jezelf te herinneren aan het goede dat je elke dag kunt vinden als je ernaar op zoek gaat.

Welke stappen spreken je het meeste aan? 


Fijn als je deelt
error: Content is beschermd!!