Fijn als je deelt

Wat zeg jij tegen jezelf?

Ben jij je bewust wat je allemaal tegen jezelf zegt gedurende de dag? 

Stimuleer jij jezelf door positieve dingen te zeggen? Of zeg je negatieve dingen tegen jezelf?

Bewust positieve dingen tegen jezelf zeggen, of zinnen die jezelf aanmoedigen of motiveren, helpt je om je gevoel van eigenwaarde te vergroten en je goed te voelen.  Die positieve bevestigingen worden ook wel affirmaties genoemd.

Waarschijnlijk zeg je regelmatig positieve dingen tegen iemand anders in de trant van “geloof in jezelf” of “dat doe je goed” of wat dan ook maar. Deze blog is een herinnering of motivatie om ook jezelf aan te moedigen.

De eerste stap is om je bewust te worden wat je tegen jezelf zegt. Probeer dat eens gedurende dag te onderzoeken. 

Een prachtig affirmatie: “Ik hou van mijzelf”

Ben jij aardig voor jezelf? Of streng? En geloof jij alles wat je tegen jezelf zegt? Als er iets misgaat, wat zeg je dan? Sukkel? Ik kan ook niets? Volgende keer beter? Of, ik heb weer wat geleerd!  

Je gedachten spelen een grote rol bij hoe jij je voelt. Die “sukkel” geeft een ander gevoel dan “ik heb weer wat geleerd”. Een positieve insteek laat je groeien! Om daar bewust mee om te gaan kun je affirmaties inzetten, uit onderzoek is gebleken dat ze ons gevoel van eigenwaarde kunnen vergroten. 

Wat zijn affirmaties?

Affirmatie betekent letterlijk: bevestiging, bekrachtiging.

Als je kiest voor een positieve bekrachtiging waarbij je jezelf herinnert aan de waarden en interesses van je ware ik, heb je volgens mij een heel krachtige tool in handen. Je geeft een bevestiging aan wie je bent en waar je om geeft.

Het belangrijkste is om affirmaties te vinden die goed voelen, om je op gang te helpen heb ik hieronder 15 affirmaties voor je. Kijk of er wat voor je tussen zit, of bedenk er zelf eentje. Bepaal vervolgens hoe je ermee wilt gaan werken. Je kunt de affirmatie bijvoorbeeld gedurende de dag af en toe hardop zeggen of ‘s morgens bij het opstaan. Een andere krachtige manier is het opschrijven van je affirmatie in je dagboek.

 

Ik ben een krachtige creator.

15 affirmaties

 1. Ik creëer een veilige ruimte voor mezelf waar ik ook ben.
 2. Ik geef mezelf toestemming om te doen wat goed is voor mij.
 3. Ik ben bereid om dingen anders te zien.
 4. Ik geef mezelf de ruimte om te groeien en te leren.
 5. Ik luister naar mijn intuïtie en vertrouw op mijn innerlijke gids.
 6. Ik geef mezelf de zorg en aandacht die ik verdien.
 7. Mijn drive en ambitie stellen me in staat om mijn doelen te bereiken.
 8. Ik deel mijn talenten met de wereld door [vul de lege in].
 9. Ik vertrouw erop dat ik op de goede weg ben.
 10. Ik ben creatief geïnspireerd door de wereld om me heen.
 11. Mijn geest zit vol met briljante ideeën.
 12. Ik stop mijn energie in dingen die belangrijk voor me zijn.
 13. Ik vertrouw erop dat ik de juiste beslissing neem.
 14. Ik ben elke dag dichter bij mijn ware zelf.
 15. Ik leer elke dag waardevolle lessen van mezelf.

Wat is jouw favoriete affirmatie?

deel het hieronder in de reactie <3

Iedere maandag deel ik een MONDAY MANTRA op Instagram, om de week positief te beginnen. Volg je mij al? >> hier ben ik <<


Fijn als je deelt
error: Content is beschermd!!